Rengöra kristallkrona – Hur gör man?

Rengöra kristallkrona är inte något man gör på en kväll. Det tar både tid och ansträngning att få till en ordentlig rengöring av kristallkronan. Det måste dessutom göras med jämna mellanrum, minst en gång i året, för att smutsen inte ska fastna på ett sätt som gör den svår att få bort.

Det finns specialmedel för rengöring av kristallkrona. Man kan välja att använda dem eftersom de är något effektivare än alternativen. Man kan också göra olika blandningar själv, ungefär liknande som man skulle använda för att tvätta fönster.

Man kan använda trasor för att rengöra kristallkronan. Ett annat knep är att köpa vita bomullshandskar och putsa direkt med dem på händerna. Hur du än gör är det viktigt att skydda golvet under från både fukt och smuts, så sprid ut generöst med gamla tidningar eller handdukar under kristallkronan, eller använd ett gammalt knep och häng upp ett paraply under kronan.

Hör av dig

Terrängvägen 14, 129 48 Hägersten

Epost: kontakt@tommyshushallsnara.se

08-646 02 15

Så här gör man själv

För att rengöra kristallkrona själv kan man följa de här fem stegen:

  • Skydda golvet med papper, handdukar eller genom att hänga upp ett paraply under kristallkronan.
  • Stäng av strömmen och kontrollera elkablarna i kristallkronan så de inte är skadade. I så fall måste de bytas.
  • För en riktigt grundlig rengöring tar du loss varje kristall en och en och rengör dem. Dokumentera i så fall vilka kristaller som ska hänga var. Alternativt rengör man dem där de hänger, vilket kräver mer fysisk ansträngning.
  • Använd ett rengöringsmedel som du känner dig bekväm med. Det finns specialmedel eller så blandar man eget med till exempel diskmedel.
  • Låt kristallkronan torka ordentligt, gärna i flera dagar, innan du kopplar i strömmen och startar den.

Vi putsar kristallkronan åt dig

De flesta har svårt att ta sig tiden som behövs för att rengöra en kristallkrona ordentligt. Samtidigt behöver det göras för att den ska glittra och försköna rummet. Vi kommer ut och putsar kristallkronan åt dig. Vi är vana och snabba, och det enda du behöver göra är att vänta på att kristallkronan torkat färdigt innan du börjar använda den igen.

Nöjd kund-garanti

Vi lämnar alltid en nöjd kund-garanti för att ingen ska känna sig osäker på att anlita oss. Våra anställda är proffs på städning av olika slag och kan rengöra en kristallkrona i ett nafs tack vare sin erfarenhet och anpassade verktyg och rengöringsmedel.

Personal försäkrad och erfaren av att putsa kristallkronor

För att ni ska släppa in en främmande person att rengöra er dyrbara kristallkrona är det viktigt att etablera förtroende. Därför är vår personal försäkrad och har gedigen erfarenhet av att putsa kristallkronor.

Vanliga frågor vid putsning av kristallkrona

Kan jag själv rengöra min kristallkrona?

Ja absolut, rengöring av kristallkrona är inget som kräver specialutbildning. Men det tar lång tid och kan vara ett ganska smutsigt jobb. Därför väljer många att anlita en städfirma i stället.

Hur ofta måste en kristallkrona rengöras?

Minst en gång i året ska man rengöra kristallkrona grundligt. Där emellan räcker det med att gå över den med dammvippa en gång i veckan.

Personalen talar svenska och ser till att det är rent och snyggt när de är klara

Vår personal talar svenska, och när arbetet med att rengöra kristallkronan är färdigt ser de till att det är rent och snyggt efter dem. Vår nöjd kund-garanti gäller också i det här fallet.

Summering

I stället för att själv rengöra kristallkronan rekommenderar vi att anlita proffs för jobbet. Det går snabbt, resultatet blir bra och kostnaden blir inte speciellt hög tack vare RUT-avdraget.